Hazır yufkadan cips nasıl yapılır? Kolay atıştırmalık



Tarifin Hikayesi
2-4 Kişilik 30dk Pişirme, 1 saat Hazırlama
Yufkadan cips nasıl yapılır? Bu tarifi ne zamandır ben de profilime eklemek istiyordum. Nefis yemek tariflerinde de bir çok yazarımızın yufkadan cips tarifi bulunmakta. Yakın zamanda da fotoğraflarını ve tariflerini hayranlıkla takip ettiğim sevgili Yeliz’in tatlı mutfağı... Devamını Oku
Malzemeler
2 adet yufka
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz

Ben de Yaptım
HazırlanışıNot EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanı rendeleyerek suyunu alalım.
Sarımsağı iri olacak şekilde keselim.
Salçası sos için tüm malzemeleri derince bir kapta güzelce karıştıralım.
1 tane yufka alarak tezgaha serelim.
Yufkanın yarısına hazırladığımız sostan sürelim ve diğer yarısını üzerine kapatalım.
D şekline gelen yufkamızın üzerine ve ters çevirerek altına da sos sürelim. Yani yufkamızın her yeri soslanmış olmalı.
Güzelce soslanan yufkamızı önce kare kare olacak şekilde keselim. Daha sonra verev keserek üçgen dilimler elde edelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kestiğimiz üçgen yufkaları sıralayalım. 1 yufka 2 tepsiye sığıyor. Ben iki tepsiyi birlikte pişirdim. Nasıl pişirdiğimi daha detaylı bir şekilde yazının devamında bulabilirsiniz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 6-7 dakika fırınlayalım. Daha sonra fırın derecesini 120 dereye düşürerek yufkalar tamamen kuruyup çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Soğuyan cipslerimiz servise hazır. Güzel bir dip sos hazırlayarak afiyetle ve gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz :)
Evde Cips yapmadan önce okumanız gereken püf noktaları
Ben bu tarifte hızlı olması açısından soğan suyu kullandım. Bunun yanında eğer vaktiniz var ise soğanları iri doğrayıp sosa ilave edebilir ve sosunuzu yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz. Böylece soğanın ve sarımsağı aroması ve tadı sosa geçecektir. Bu şekilde soğan suyunu kullanarak da yapabilirsiniz, aynı şekilde lezzetini vermiş olacaktır.
Cips yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli kısım pişirme diyebilirim :) Cipsin çıtır olması için düşük derecede tamamen kuruması önemli. Ben birkaç farklı ısıda denemeler yaptım. İki tepsi cipsi bir arada pişirdim. Önce 180 de hafif pişirip sonra 120 derece fanlı fırında iki tepsi cipsi kuruttum. Sonuçtan memnun kaldık, çıtır çıtır hazırlarından farksız cipsler elde ettim.

Yorumlar